BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

~~Welcome To My Paradise Blogger Private ~~

think on yourself...~~lalala..~~
~~( Control Yourself, Before You Control Other People )~~
~~
HIDUP + HAKIKAT = REDAH SAHAJA~~

keep running and running and....continue running
~~ ~~

~~ ..Alhamdulillah To Live This.. ~~

Senarai Blog Saya

About Me d'Cipon NgokNgeks

Foto saya
Thai, Kelantan, PD N9, CiPON D'MaNe - mAnE, Malaysia
Aku budak baek, Hari-hari Aku baek.. huhuhhu.. ~~~~~~

Cipon Ngokngeks Post..

Terdapat ralat dalam alat ini

Sabtu, Mei 07, 2011

Rase Nak Menaip le plak..!

ASSALAMUALAIKUM & SALAM SEJAHTERA

hm.... aku pk banyak benda sangat skg, igtkan, da cuti sem. Aku le rilex gitu, tp, nampaknye, life aku, ttp x pernah teratur, or, aku yang x atur kn??

adus...

Untuk pengetahuan, ni first time aku tulis blog, bukn x pandai (aku pon ambik kos Tknlg Kom.), tp mls nk lyn ngat, sbb tenet pon aku jrg hack, n guna.

Time aku tulis smua ni, aku duduk KL, Bangsar, umh pak sedare aku, hm, x syok lnsung KL (myb sbb aku xtaw ape2 kot!).

Banyak idea yng aku nk share tp time ngadap notbook aku ni, trus ilang, adus..

Time aku duduk umh pak sedare aku ni, ad sm1 very2 special call aku, tp aku x angkt coz pagi ngat, aku call dye balik gune public fon bgsr ni, kate nye heppy skg coz da kje.. “jomla mai ayer keroh. Bule kite blnje” katenye .. tut... hm, nth le awk, sy pon xtaw ap sy nk ngn awk, kate kpla ku. Untuk apa aku call dye balik pon aku xtaw, yela...da lame katakn.. Love Story so Longgggggg........tut..

Berbalik kpd cerita aku kt bgsar, family pak long aku, kne pndah umah sbb kuaters JPM ni nk upgrade & diorg kne pindah lam mse 2 taun ni kt pantai dalam, so, first aku sampai cini, mak sdre aku ckp “nanti, tolong mak long basuh umah baru ea”. (smnggu yg lalu mase aku baru sampai), aku okes je, tggu punye tggu, da smggu blalu, ank kunci pon lum dapat lg, hm. Ayah aku lak, call, mrh2 aku (membebel) mcm2, adussss.. pning Cipon Ngokngeks ni. Ptg kelmarin call plak, bikin Cipon ni kecelaruan hidup, huhuuhuhuhuhu..

Duduk cini, kje aku, naik trun, naik trun tgga LRT Bgsar ni je (sbb g ci tenet), bebudak poly lak kalut da ngn sbjek curry le, link PPD yg nth tol ke x le, mcm2 (sbnarnye, aku tkut nm aku pon ad!).

Tp aku heran gak ngn penghuni KL ni, sbb banyak WEP tenet yang aku detect, tp, data teruk gile, pasang tenet kt umh, tp x gune, terpkse la cri yg OPN, hm.

Banyak benda yang aku nak luah. Share, nnti2 je la aku senang, hope aku le salalu upgrade Blog aku ni.

Aku kalau kire, untung sgt, sbb aku ad 2 family besar, kt Thai & Malay, tp aku lbh suke fmily kt Thai, wlaupun cra life diorg berbeza ngn kita. 1 berita kemaitian drpd ibuku yg m'nyatakan, pak sedara aku kt Thai baru mninggal.. Innalillah..semoga rohnye dcucuri rahmat dan t'golong di kalangan org2 yg soleh. Rindu ngt kt family kt Thai, hm..

Nanti aku kt kelantan, aku xtaw nak buat pe, hm.. Hidup, msing2 ad, msing2 ad suke, msing2 ad duka, msing2 ad scret story, love story, slagi kita insan yg lemah dibumi ALLAH ni, dan selalu berputar. Mungkin ni life aku setakat hari ni & aku mesti bersyukur atas pemberiannya, amin..







Writing By : Cipon Ngokngeks, 07 may 11, 0315am